Maverick, masina cu motor Subaru si care vine echipata cu o parasuta, este acum complet functionala si poate fi folosita in deplina siguranta pe sosele, potrivit celor de la SmartMoney.

Ce-i drept pretul unui exemplar nu este deloc la indemna oricum, insa un adevarat pasionat de masini trebuie sa-si includa in colectia personala si un astfel de model. Astfel, pretul unui autovehivul Maverick costa 84.000 de dolari.

Mai mult, autoritatile americane au aprobat si cursurile de "pilot sportiv" care includ si pilotarea masinilor zburatoare, asa incat scolile de aviatie se asteapta la numeroase solicitari. Cat costa un astfel de curs? Intre 3.500 si 6.000 de dolari.

Si Agentia pentru Aparare si Proiecte Speciale a Pentagonului pregateste proiectul "Transformer" care va fi un hibrid intre o masina si un aparat de lupta aerian. Oficialii au cheltuit pana acum 8,75 de milioane de dolari pentru ansamblarea acestuia, iar primul prototip ar putea fi gata in patru ani.

Cinci piloti care au terminat una dintre cele mai faimoase universitati tehnologice din lume - Massachusetts Institute of Technology - vor lansa anul acesta masina-avion numita "Transition". Un exemplar va costa intre 200-250.000 de dolari, iar pilotii spun ca au deja 80 de comenzi.