Romanii care isi vor casa masina veche vor primi in schimb un tichet in valoare de 3.800 de lei si pot cumula pana la trei vouchere pentru a-si cumpara un autoturism nou.

Cel mai probabil vor fi emise circa 190.000 de vouchere.

"In jur de 15 februarie pornim din nou programul si pastram aceleasi criterii, nu le schimbam pentru ca a mers foarte bine. Sper ca si anul acesta va fi un program de succes, pentru ca trebuie sa dispara aceste masini mai vechi de 10 ani care polueaza. Statul da bani si, in plus, sprijinim prin aceasta - acum se fabrica numai Euro 5 si Euro 6, sprijinim ca oamenii sa poata sa acceada la o masina noua", a spus Borbely.

Referitor la suma alocata, ministrul a precizat ca in prima instanta vor fi disponibili 400 de milioane de lei, urmand ca suma sa fie suplimentata.

Borbely a apreciat ca programul a avut un bilant pozitiv anul trecut, in conditiile in care 60.000 din cele 90.000 de vehicule noi au fost cumparate prin "Rabla". Totodata, 190.000 de masini vechi au fost casate.

Potrivit ministrului, voucherele eliberate in 2010 si inca nefolosite, vor fi valabile pana in 31 ianuarie.

De anul acesta si institutiile publice vor putea participa la programul "Rabla".

Ce spun dealerii?

Maine este ultima zi cand posesorii de vouchere Rabla, eliberate in 2010 le pot folosi pentru a achizitiona masini, anunta o mare parte dintre dealeri.

Desi programul de anul trecut este valabil pana la sfarsitul lunii, reprezentantii firmelor auto spun ca au nevoie de 10 zile pentru validarea cupoanelor. Rabla, modelul 2011, va demara la mijlocul lui februarie

Bogdan Pasa, director PR Kia Romauto, spune ca pentru ei Rabla s-a cam terminat.

Alte showroom-uri mai accepta vouchere inca 24 de ore.

Bogdan Sipciu, director de vanzari la Avia Motors, arata ca maine este ultima zi.

Mare atentie deci pe ce data sunt emise facturile finale, daca achizitionati acum o masina noua. Daca ati facut comanda pana pe 21 ianuarie, puteti folosi voucherele. Daca nu.. NU!

Valentin Iliescu, sef departament vanzari Automarcus, arata ca daca masina va fi "livrabila" dupa 31 ianuarie, clientul nu se mai incadreaza in program.

Voucherele din 2010 nu pot fi schimbate cu cele pentru 2011.

Ai ramas cu vouchere? Incearca sa le vinzi repede pe site-urile specializate!

Sau cumpara daca vrei sa profiti de Rabla acum! Mai cauti?

O parte dintre dealeri spun ca pana pe 15 februarie vor lua precomenzi pentru programul Rabla 2011.

Insa multi cred ca este prea devreme sa vorbeasca despre ofertele cu care ii vor incerca sa-i atraga pe clienti anul acesta.

Partea buna este ca daca leul se va aprecia asa cum mizeaza specialistii, atunci la trei vouchere, un client castiga pana la 100 de euro fata de anul trecut.

Citeste si:
Ce oferte de masini au dealerii auto la inceput de an!
Ce masini au cumparat romanii in acest an!