"Sunt multe persoane care intentioneaza sa isi cumpere masina, insa au preferat sa stea in expectativa din cauza unei capacitati reduse de planificare a bugetelor, dar si pentru a astepta o ieftinire a voucherelor, care nu mai sunt valabile dupa 23 noiembrie. De asemenea, incheierea perioadei de concediu este un alt factor va duce la cresterea vanzarilor in urmatoarele luni, perioada care ar putea deveni cea mai buna din an in ce priveste nivelul achizitiilor auto", a declarat Silviu Preoteasa, presedintele Asociatiei Dealerilor Volkswagen, citat de Mediafax.

La cresterea vanzarilor de vehicule noi va contribui si scaderea importurilor de masini second-hand, a spus directorul de vanzari al Radacini Motors, Nicusor Sorescu.

El a declarat recent ca majorarea taxei de poluare in 20011 va face nerentabila aducerea in tara a masinilor rulate.
Sorescu apreciaza ca "Rabla 2010" a fost mai eficient fata de programul derulat anul trecut.

"Programul Rabla a fost mult mai bine gandit fata de cel de anul trecut. Ideea celor trei vouchere si posibilitatea valorificarii pe piata libera au fost geniale", a adaugat reprezentantul dealerului.

De aceeasi parere este si directorul Asociatiei Distribuitorilor Ford din Romania, Cristian Bica, care a spus ca aproximativ 60% din vanzarile de autoturisme s-au realizat prin acest program.

Vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar, afirma ca programul de innoire a parcului auto a contribuit in proportie de 40% la vanzarile din acest an si ca se astepta ca "Rabla" sa atinga obiectivul prevazut de autoritati.

"Cred ca Rabla si-a mai atins un obiectiv. Dupa ambele criterii, vanzari de masini noi cu tehnologii mai putin poluante si retragerea din circulatie a rablelor, putem spune ca programul a fost eficient. Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa se epuizeze restul de aproximativ 5.000 tichete", a precizat Valmar.

Prin programul de innoire a parcului auto au fost cumparate, pana la 3 septembrie, 38.000 de vehicule noi. Programul "Rabla" desfasoara in perioada 18 februarie - 23 noiembrie.