Vineri dimineata, seful Renault Group a explicat ca producatorul auto se va descurca din ce in ce mai greu daca guvernul nu va imbunatati climatul de afaceri pentru companii in Franta.

Nu stiu sa existe vreo afacere care nu are probleme in prezent, care sa poata creste in conditiile actuale”, a spus presedintele Renault, la microfonul RTL.

Intrebat daca Renault ar putea sa dispara, Carlos Ghosn a raspuns “Da!”. “Bineinteles, pericolul este real. Nu vorbesc despre un pericol iminent, peste 3 sau 6 luni, dar trebuie sa ma gandesc ca peste 3 ani, 5 ani sau 10 ani… “, a adaugat el, indicand lipsa de competitivitate de pe piata auto franceza.

Potrivit cotidianuluiui Wall Street Journal, profitul net al Renault a scazut cu 39% in prima jumatate a anului, la 746 milioane de euro.

La fel ca multi alti producatori de autovehicule din Europa, grupul Renault a fost afectat de o scadere mai puternica si de durata mai lunga decat anticipau expertii din industrie in urma cu un an.

Vanzarile pe piata europeana se vor situa in acest an cu 23% sub nivelul din 2007, iar Renault a avertizat ca anticipeaza pentru 2012 o contractie de 6-7% comparativ cu anul trecut, mai mare cu 3 puncte procentuale decat se estima anterior.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat ca nu se asteapta la o recuperare semnificativa in anii urmatori.