"Anul acesta, activitatea dealerilor a fost incetinita, insa in urma achizitei Saab, increderea romanilor in marca va reveni, iar livrarile vor creste", a subliniat reprezentantul Saab. Daca in 2008, dealerii Saab au vandut in Romania 154 de unitati, anul trecut au fost achizitionate de doua ori mai putine masini, respectiv 43 de vehicule.

Intr-o declaratie recenta, reprezentantul importatorului Saab afirma ca dealerii locali ai marcii ar ramane cu activitatea de service, in cazul in care General Motors (GM) decidea inchiderea companiei suedeze. Ioanovici a mai spus ca firma pe care o reprezinta asteapta sa primeasca in curand o flota Saab 95, noul model a carui aparitie pe piata a fost amanata din cauza situatiei imprecise in care s-a aflat constructorul suedez.

Pe langa Saab 95, mai sunt programate sa intre pe piata modeleul Saab 94X si variantele Saab 95 Sedan si Saab 95 Combi.

Marca Saab este prezenta pe piata din Romania prin intermediul a cinci parteneri, trei dintre ei fiind si dealeri ai altor marci.

General Motors si Spyker Cars NV au anuntat ca au ajuns la un acord angajant legat de achizitia Saab Automobile. Ca parte a acordului, Spyker intentioneaza sa formeze o noua companie, Saab Spyker Automobiles. "Anuntul de astazi (miercuri n.r.) este o veste foarte buna pentru angajatii, dealerii si furnizorii Saab, pentru milioanele de clienti si fani ai marcii din intreaga lume si o veste buna pentru GM" a declarat vicepresedintele departamentului Planificare Corporativa si Aliante din cadrul GM, John Smith.

In prezent, guvernul suedez analizeaza tranzactia si cererea de garantii inaintata de Saab Automobile, in vederea angajarii unui imprumut solicitat de la Banca Europeana de Investitii.