Potrivit Mediafax, asta s-ar fi intamplat dupa ce ar fi amanat dublarea capacitatii la uzina de la Kecskemét, Ungaria, scrie presa maghiara, citand surse.

"Se pare ca la sediul central al companiei s-au facut si studii referitoare la constructia, respectiv cheltuielile cu logistica in Romania", a declarat o sursa pentru portalul ungar Index.

Decizia de a amana cu unul sau mai multi ani extinderea fabricii din Ungaria ar fi fost determinata de politicile economice imprevizibile si agresive fata de multinationale ale guvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban.

Un purtator de cuvant al Daimler a declarat cotidianului Portfolio ca grupul german nu a luat nicio decizie privind capacitatea fabricii din Ungaria. Fabrica grupului german Daimler de la Kecskemét are in prezent o capacitate anuala de 150.000 de unitati.

Grupul produce la Kecskemét modelul Mercedes-Benz B-Class, iar din ianuarie 2013 a inceput sa fabrice si noul CLA compact Coupé cu patru usi, prima serie de modele planificata a fi produsa exclusiv in Ungaria, potrivit site-ului Daimler.

Producatorul german a ales in 2008 Ungaria pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est s-au aflat si Romania si Polonia.

Compania a analizat costurile de constructie si logistice ale unui site de productie in Romania, a spus sursa citata de Index.

Daimler a anuntat, la sfarsitul lunii aprilie, ca va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, judetul Alba.

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are 800 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.