Masina foarte usoara urmeaza sa isi faca debutul la salonul auto de la Montreal, ce va avea loc la jumatatea lunii ianuarie, anul viitor.

Pachetul de baza, de numai 19.995 de dolari, contine sasiul complet iar posesorul trebuie sa se ocupe de instalarea componentelor mecanice, scrie Business Insider.

Daca e sa dam crezare producatorilor, masina ar trebui sa fie gata construita in aproximativ 250 de ore. Debuc se lauda ca acest timp este cu mult mai redus decat in cazul altor modele de masini care trebuie asamblate.

Bugetul total care trebuie alocat pentru ca jucaria sa prinda viata poate sa nu depaseasca 30.000 de dolari, daca sunt folosite piesele unui automobil vechi, de preferat un C4 Chevrolet Corvette.

Modelul Tomahawk are un cadru de numai 136 de kilograme, din aluminiu, suport pentru directie asistata si are deja date gaurile pentru firele care trebuiesc introduse. Kit-ul complet include usi care se deschid in unghi de 75 de grade, plafon transparent si oglinzi retrovizoare.

Potrivit Business Insider, autoturismul ar trebui sa ofere performante asemanatoare celor de la masinile sport. Nu se mentioneaza ce tip de motor ar fi cel mai potrivit, insa cei de la Dubuc au promis ca vor introduce in curand si un sistem electric pe masina.

Compania primeste deja comenzi pentru Tomahawk, iar livrarile sunt programate sa inceapa de anul viitor.