Pe 2 martie se deschide Salonul de la Geneva si toti productorii incep sa-si aseze standurile si sa-si faca socotelile la lansari. Probabil ca inca se gandesc unii dintre ei daca lanseaza anumite modele acum sau daca le amana pentru toamna.

Skoda stie insa ca e timpul sa arate noul Superb – unul dintre cele mai asteptate modele nu doar la Geneva, ci in tot 2015.

Masina sora cu Passat va fi construita pe platforma MQB. Am mai vorbit despre ea si am explicat utilitatea si eficienta. Fiind una comuna, costurile de productrie sunt mai mici. Mai multe modele ale concernului VW o folosesc, de la Seat pana la Audi. Si Passat este “montat” pe acest sasiu.

Skodele Superb actuale au 4.83m lungime. Probabil ca noul Superb va fi un pic de tot mai mare dar nu e exclusa nici reducerea lui cu 1cm-2cm. Sunt multi constructori care reduc din exterior si castiga spatiu inauntru prin regandire.

Skoda vrea sa pastreze cele doua versiuni de vanzare: berlina si break. Cea din urma o sa aiba tot un portbagaj cu aproape 650 de litri capacitate.

Pentru filmuletul de prtezentare, care e mai mult o bucatica din spotul oficial, cehii au evocat primul model Superb, din 1934, cu motor V8 si tractiune integrala. A fost primul motor V8 fabricat de Skoda.

In 2014, Skoda a vandut 91.000 de masini Superb, cu 3.5% mai putin decat in 2013. Cel mai bine peste tot in lume se vinde Octavia, cu aproape 400.000 de unitati anul trecut. 2014 a fost primul an in care Skoda a depasit 1 mil. de masini vandute in toata lumea (1.04 mil.). In Romania, Skoda vanduse la sfarsitul lui Decembrie 2014 aproape 8.000 de masini noi.