De acum va fi autorizata vanzarea en detail a motocicletelor, autoturismelor, furgonetelor, camionetelor si microbuzelor importate, noi sau de ocazie, pentru cubanezii si strainii care locuiesc pe insula comunista, precum si pentru organizatiile straine sau diplomatice.

Preturile vor fi "similare celor practicate pe piata" de vanzare-cumparare intre particulari, deschisa din septembrie 2011, transmite Mediafax.

Potrivit Granma, liberalizarea importurilor de vehicule se va face "gradual", iar produsul acestor vanzari va permite crearea unui "fond special pentru dezvoltarea transportului public", care intampina numeroase dificultati pe insula. 

Reforma ar trebui sa permita un aflux de vehicule noi pana in prezent importate doar de unii cubanezi care beneficiau de autorizatii speciale, in general atribuite in functie de ocupatie. 

In septembrie 2011, Guvernul a autorizat cumpararea si vanzarea de vehicule, una dintre masurile importante ale autoritatilor care se deschid progresiv catre economia de piata intr-un sistem mostenit de la Uniunea Sovietica in anii '70.