Oficialii Fiat SpA au declarat pentru Bloomberg ca procentul femeilor care achizitioneaza automobile marca Maserati si Ferarri in China este triplu, respectiv dublu fata de cel european.  

Vanzarile de autovehicule de lux pe cea mai mare piata din lume au crescut cu aproape 60% in 2010, potrivit consultantilor Bain&Co. In ceea ce priveste asteptarile de anul acesta, cifrele ar putea creste cu 35 de procente, avand in vedere consumatorii care tin cu tot dinadinsul sa-si dovedeasca succesul si puterea financiara, sustine Ray Tsang, un partener din Shanghai al firmei Bain.

Cumparatoarele din China genereaza 30% din vanzarile Maserati pe piata chineza, fata de cele 10 procente cat se inregistreaza in Europa.

Si vanzarile brandului Ferrari au crescut anul trecut in China au crescut cu aproape 50%. Din clientii care s-au indreptat spre aceasta marca de autoturisme, femeile au reprezentat aproximativ 20 de procente din vanzarile inregistrate la nivel global.

Cresterea numarului de femei antreprenori, dintre care mai mult de jumatate din numarul celor mai bogate femei din lume provin din China, explica propulsarea cotei cumparaturilor acestora de bunuri de lux, noteaza si Financial Times.

In China, femeile sunt ambitioase, asa ca vor cumpara mai multe produse de lux decat femeile din SUA sau Europa, spune Tom Doctoroff, seful agentiei chineze de publicitate JWT. „Aici, o chinezoaica este nevoita sa-si demonstreze puterea financiara mai mult decat trebuie s-o faca femeile din Vestul Europei, spre exemplu”, a punctat acesta.

Cat platesc chinezoaicele pentru „jucariile” italiene

Decapotabila, cu mai mult de 400 de cai putere, un Maserati GranCabrio costa putin peste 400.000 de dolari. Cat despre un Maserati Coupe GranTurismo S, aceasta este comercializat la pretul de aproape 391.000 de dolari, conform datelor prezentate de producatorul italian de autoturisme.

Un Ferrari California tourer sportiv costa depaseste 525.000 de dolari in China. In schimb, pe piata americana, masina poate fi achizitionata la pretul de 200.000 dolari.