Cotidianul italian Il Giornale a informat ca GAC analizeaza posibilitatea lansarii unei oferte pentru pachetul majoritar de actiuni la Fiat Chrysler dar ulterior un purtator de cuvant de la GAC Group a declarat ca in prezent nu exista planuri in acest sens.

La Bursa de la Milano, actiunile FCA au inregistrat la un moment dat o crestere de peste 3%, dar in jurul orei 15,00 GMT afisau o scadere de 0,1% pe care traderii au atribuit-o dezmintirii venite de la GAC.

Cele doua companii au deja un parteneriat care permite FCA sa produca automobile in China. Luna trecuta, un director de la GAC a declarat ca ar dori sa obtina sprijinul FCA pentru a putea intra pe piata auto din SUA, a doua mare piata auto din lume dupa cea din China. Daca GAC Motor va avea succes, va deveni prima marca chineza de autoturisme care va fi vanduta consumatorilor americani.

"Dezvoltarea Chrysler in China are nevoie de sprijinul nostru. Pentru dezvoltarea GAC Motor in SUA speram sa obtinem sprijinul si ajutorul Chrysler", a declarat managerul general de la GAC, Wu Song, la Salonul auto care a avut loc la Beijing luna trecuta.

Guangzhou Automobile Group este al saselea producator auto din China gratie vehiculelor produse de societatile mixte la care GAC este partener cu Fiat Chrysler, Toyota Motor Corp, Honda Motor Co Ltd si Mitsubishi Motors Corp.