Nouă curse aeriene din opt ţări care au relativ puţine cazuri de COVID-19 au primit permisiunea de a ateriza la Beijing începând de joi, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Toate zborurile internaţionale spre Beijing au fost suspendate pe 23 martie în cadrul măsurilor adoptate de guvernul chinez pentru a proteja capitala ţării de apariţia unor potenţiale focare noi de coronavirus.

Cele opt ţări care au primit permisiunea de a-şi relua zborurile spre capitala chineză sunt Thailanda, Cambodgia, Pakistan, Grecia, Danemarca, Austria, Suedia şi Canada, a precizat postul CCTV, potrivit Agerpres.

Prima cursă internaţională va ajunge la Beijing venind din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, în cursul zilei de joi.

După ce a criticat iniţial ţările care au impus restricţii împotriva călătorilor chinezi în debutul pandemiei de coronavirus, China a restricţionat la rândul ei într-o manieră severă cursele internaţionale în luna martie şi a interzis accesul în ţară pentru turiştii din majoritatea statelor lumii.

Ulterior, liderii de la Beijing au relaxat măsurile restrictive impuse muncitorilor străini care provin din anumite ţări.

China controlează deja în mare parte epidemia de coronavirus, iar numărul cazurilor noi este foarte mic. Miercuri, China nu a raportat nicio transmitere comunitară a virusului şi doar opt cazuri importate.