Producatorul suedez Koenigsegg, de exemplu, produce modelul Agera R, din care construieste doar 15 masini pe an. Pretul de baza pleaca de la 1,5 milioane de dolari.

Pagani Huayra, care poarta numele unui zeu Indian, este propulsata de un motor turbo in 12 cilindri produs de divizia AMG de la Mercedes-Benz.

O mare parte a masinii, in special cea din zona conducatorului, este construita dintr-un material foarte puternic si foarte scump - titan-carbon. Pretul de baza ala cestei masini este de 1,1 milioane de dolari.

Zenvo ST1 50S este o masina daneza si este putin probabil sa intalniti vreuna pe strada. Exista numai 15 modele in toata lumea, din care trei in Statele Unite. La un pret de baza de 1,8 milioane de dolari nici nu este de mirare ca s-au construit atat de putine.

McLaren MP4-12C Spider nu se incadreaza chiar perfect in aceasta lista, avand in vedere ca are un pret considerabil mai mic si se produc mult mai multe masini. Dar asta nu inseamna ca nu este un model rapid, rar si scump. McLaren spera sa vanda 600 de masini din acest model in SUA, la un pret de baza de 265.750 de dolari.

Toti soferii din Romania trebuie sa-si schimbe permisul de conducere. Vezi de ce VIDEO

Hennessey Performance este o companie cu sediul in Texas care este specializata in “transformarea masinilor rapide in masini si mai rapide”. Multe dintre masinile Hennessey sunt versiuni modificate ale unor modele ca Ford Mustang, Chevrolet Camaro sau Dodge Challenger.

Hennessey Venom GT este o versiune transformata a modelului Dodge Viper, o masina care era deja mai rapida ca un Bugatti Veyron. Masina se vinde cu 1,1 milioane de dolari.

Ati auzit probabil de masinile sport Ford GT, care au fost produse doar in 2005 si 2006, sau de masina de curse Ford GT40, care a castigat multe premii in anii ’60.

Compania Shelby American a refacut un GT40, pe care l-a numit Shelby GT40 si care pastreaza in proportie de 66% forma modelului original sport. Ceea ce insemna ca nu are airbag-uri sau alte echipamente de siguranta necesare pe masinile moderne.

Shelby a fabricat doar 85 de astfel de modele, pe care le vinde in bucati, care sunt aopi asamblate. Pretul unei astfel de masini ajunge la 170.000 de dolari.

VEZI MAI JOS GALERIE FOTO