Catalina Stefanescu, fosta secretara a liderului USL Liviu Dragnea, este cel mai tanar parlamentar al Romaniei. Are 24 de ani si este noul deputat intr-un colegiu aferent municipiului Turnu Magurele, dupa un scor mai mare decat al sefului sau.

Viorel Blajut are 39 de ani si este om de afaceri. Dupa ce a auzit o stire potrivit careia Iasiul este singurul judet din tara care nu-si poate ingropa mortii din cauza crizei, a scos din conturi niste bani si a ingropat 40 de oameni sarmani care si-au gasit sfarsitul prin spitale. Vestea a ajuns si la urechile vecinilor. Si astfel a devenit deputat de Iasi din partea PP-DD, insa nu direct, ci prin redistribuire.

Marius Neculoiu este unul dintre cei mai cunoscuti medici urologi din Brasov si managerul Spitalului Judetean. Astazi este senator USL. Are venituri de 160.000 de lei anual, 3 imobile mostenite, un apartament si o casa in constructii.

Buzaul are o familie celebra si bine "reprezentata" in Parlamentul Romaniei: familia Mocanu.

Victor Mocanu, tatal, si Adrian Mocanu, fiul, sunt de acum parlamentari de Buzau. Fiul este deputat si este la al doilea mandat, iar tatal este senator si de-abia face cunostinta cu Parlamentul, dupa ce la locale a pierdut sefia consiliului judetean.

Anul trecut, familia Mocanu a intrat in atentia presei dupa nunta lui Adrian Mocanu, la care au fost 1200 de invitati. Printre ei, Marian Vanghelie care a venit cu elicopterul.

Unul dintre seniorii Parlamentului Romaniei este democrat-liberalul Ioan Oltean, celebru si prin glumele lansate de la tribuna Camerei Deputatilor.

A intrat in Parlamentul Romaniei in 1996 ca deputat, iar anul acesta, dupa 9 decembrie, a castigat, prin redistribuire, un nou mandat de Bistrita pentru urmatorul legislativ.