Lamborghini Huracan isi va face debutul mondial la Geneva. Vehiculul parca "zboara" cu 325 de kilometri pe ora si atinge suta de kilometri in 3,2 secunde.

Compania germana EDAG va prezenta caroseria viitorului - "Genesis" - creata cu ajutorul robotilor, laserelor si a unor tehnici ultramoderne asemanatoare cu imprimarea tridimensionala.

Jim Holder, editor revista Autocar: "Toti marii constructori auto vor fi acolo si vor prezenta publicului nu doar ce au in acest moment la vanzare, ci si ce planuiesc sa vanda in viitor".

Mai aproape de realitate este Mini Clubman, un vehicul concept. Mai lung si mai lat decat modelele precedente, noul Mini nu impresioneaza prin design, ci prin tehnologia moderna de la bord, inclusiv un sistem care se adapteaza la conditiile de drum, la o atingere de buton, pentru a nu distrage atentia soferului.

Compania Rinspeed promite contrariul. Elvetienii vin la Geneva cu proiectul "XchaneE", un sedan complet electric, care se conduce singur. Soferul se poate relaxa admirand privelistea sau uitandu-se la un film.

Jim Holder, editor revista Autocar: "Constructori auto precum Mercedes, BMW, Tesler, au testat deja tehnologii similare si au demonstrat ca ele functioneaza. Au stabilit ca, pana in 2020, vehiculele care se conduc singure sa ajunga pe sosele".

La targul auto va "parca" si I-Road, produs de Toyota. Este o masinuta dotata cu motor electric, cu o autonomie de 45 de kilometri. Bateria trebuie pusa apoi la incarcat 3 ore.