Nissan este controlat in proportie de 43,4% de Renault. 

Carlos Ghosn, unul dintre directorii de companii din Japonia cel mai bine platiti, a fost recompensat cu 7,2 milioane de euro si in calitatea sa de director general la Renault SA, cu 169% mai mult decat suma de 2,67 milioane de euro de care a beneficiat in 2013. 

Dintre cele 2.451 de companii japoneze care au dat publicitatii pana acum raportul anual, doar 77 de directori de la 32 de firme au primit un pachet de salariu si bonusuri mai mari de 100 de milioane de yeni, sustine firma Tokyo Shoko Research.

Cel mai bine platit director este CEO-ul de la Softbank Corp, Nikesh Arora, care a primit 16,56 miliarde de yeni (135 milioane de dolari). Cu toate ca este unul din cei mai bine platiti directori de companii din Japonia, Ghosn este devansat de omologii sai americani si europeni.

Directorul Ford Motor Co., Alan Mulally, care s-a retras la mijlocul anului trecut a castigat 22 milioane de dolari in 2014, iar succesorul sau Mark Fields a castigat 18,6 milioane de dolari.

CEO-ul de la General Motors Co., Mary Barra, a fost recompensat cu 16,2 milioane de dolari.

De asemenea, directorul Fiat Chrysler Automobiles NV, Sergio Marchionne, a castigat anul trecut 6,6 milioane de euro sub forma de salariu si stimulente, la care se adauga un bonus de 24,7 milioane de euro, 1,6 milioane actiuni si un alt bonus de 12 milioane de euro care ii va fi platit in momentul in care demisioneaza.

In sfarsit, directorul Volkswagen AG, Martin Winterkorn a fost platit cu 15,9 milioane de euro in 2014, transmite Agerpres.