CALCULATOR DE TIMBRU DE MEDIU

Cei care au platit vechea taxa auto pana pe 15 martie, dar nu au putut sa-si inmatriculeze masina pana atunci, s-au trezit ca dosarul nu mai e acceptat la Directia de Inmatriculari. Functionarii de la ghiseu le refuzau actele pe motiv ca nu au platit timbrul de mediu abia intrat in vigoare.

Soferii erau obligati sa mai plateasca o data noul timbru de mediu, in conditiile in care nimeni nu le garanta ca vor primi inapoi banii dati pe taxa auto.

Dupa trei zile de haos, autoritatile au clarificat lucrurile printr-un ordin al ministrului mediului. Si cei care pierd sunt tot soferii. Li se recalculeaza taxa pe care o datoreaza si vor plati mai multi bani.

Si nu e singura problema: toti vor fi pusi din nou pe drumuri. De pilda, domnul Soparla trebuie sa mearga din nou la Administratia Financiara, dupa care e obligat sa se duca si la Trezorerie pentru recalculare, apoi sa revina la Inmatriculari.

Ministrul mediului recunoaste ca a fost o scapare la intocmirea normelor de aplicare a legii, dar ca au rezolvat-o astazi.

In aceasta situatie sunt sute de soferi din toata tara care vor plati cu pana la 15 % mai mult pentru o masina cu motor Euro 3 si Euro 4.

Atentie, nu sunt obligati sa achite noul timbru de mediu cei care au inamtriculat o masina noua sau adusa din strainatate dupa 2007 si au platit atunci o taxa de poluare.