Marca detinuta de grupul Volkswagen a raportat in martie o scadere de 37% a profitului operational, dupa revizuirea provizioanelor pentru acoperirea costurilor scandalului manipularii testelor de poluare ale automobilelor diesel.

Audi a anuntat marti ca in 2018 va incepe constructia modelului SUV Q8 la o fabrica a Volkswagen din Bratislava, in Slovacia, iar in 2019 va incepe productia SUV-ului Q4 la Gyor, Ungaria.

Noile oferte ale Audi pe piata SUV-urilor vor concura cu viitoarele modele ale rivalului german BMW, care isi va extinde gama cu un X2 si un X7, in 2018.

”Integram doua modele Q complet noi in reteau actuala de productie si ne imbunatatim competitivitatea pe un segment extrem de important”, a declarat directorul de productie al Audi, Hubert Waltl.

Eforturile Audi de crestere a marjelor prin intermediul unor vehicule noi vor fi sustinte de costurile scazute de productie de la fabricile alese.

Costurile de productie de la fabricile din Slovacia si Ungaria au fost anul trecut de 10,7 euro pe ora, respectiv 8,4 euro pe ora, comparativ cu 26,1 euro in Marea Britanie si 33,4 euro in Germania, potrivit Biroului Federal de Statistica al Germaniei.

Audi a coborat in 2016 pe locul al treilea, in urma BMW si Mercedes-Benz, in functie de vanzarile de automobile de lux.

Extinderea gamei de SUV-uri ar putea ajuta Audi sa castige teren in SUA, unde vinde mult mai putine vehicule comparativ cu BMW si Mercedes-Benz.