Audi, divizie a grupului Volkswagen, a precizat ca situatia nu are legatura cu airbagurile defecte fabricate de compania japoneza Takata, problema care a dus la rechemarea la nivel mondial a milioane de vehicule, de catre mai multe companii. 

Un purtator de cuvant al Audi a precizat ca sunt analizate mai multe accidente, el precizand ca producatorul auto german nu are cunostinta despre raniri sau decese produse din cauza defectiunii airbagurilor. 

In Statele Unite, agentia pentru siguranta traficului rutier a extins miercuri un avertisment la nivelul a 7,8 milioane de vehicule echipate cu airbaguri defecte fabricate de compania Takada, solicitand ca masinile sa fie chemate in service de catre producatorii auto. 

Institutia a precizat intr-un comunicat ca cere proprietarilor vehiculelor respective, fabricate in perioada 2000-2007, intre care sa afla modele de lux ale Lexus si BMW, sa le verifice cat mai curand posibil. Un avertisment facut luni de agentie se referea la 4,74 milioane de vehicule.