Pretul luat in calcul de Audi include asumarea unor datorii de 800 milioane euro ale Ducati

Constructorul german are pana la mijlocul lunii aprilie dreptul de prima oferta pentru preluarea Ducati. 

Presedintele Volkswagen, Fedrinand Piech, si-a exprimat pentru prima data public intentia de a prelua Ducati in aprilie 2008, insa a pierdut atunci cursa in favoarea Investindustrial. 

Grupul Volkswagen detine in prezent noua marci, precum Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Scania si MAN, insa nu are nicio marca de motociclete

Analistii considera ca Volkswagen nu are prea multe de castigat din preluarea unui producator de motociclete, insa grupul ar putea face o astfel de achizitie doar de dragul prestigiului. 

Investindustrial, companie de capital privat cu sediul la Milano, analizeaza daca ar trebui sa listeze Ducati la Hong Kong in acest an sau sa vanda compania, au declarat in luna februarie surse apropiate discutiilor.  Ducati a fost delistata de pe bursa de la Milano in anul 2008. 

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Volkswagen si Investindustrial au refuzat sa comenteze informatiile, arata Mediafax.

Pe de alta parte, Hero MotoCorp, cel mai mare constructor de motociclete din India, a anuntat saptamana trecuta ca ia in calcul preluarea Ducati pentru a se extinde pe plan international.  Grupul german BMW, care detine deja o divizie proprie de motociclete, a aratat in luna februarie ca nu este interesat de Ducati.