Compania germana a anuntat ca vrea ca investeasca 4,8 miliarde anual in urmatorii cinci ani pentru productia unor noi modele si dezvoltarea de tehnologii, in crestere fata de planul anterior de investitii, care prevedea cheltuieli de 4,4 miliarde de euro anual in acest scop.

Audi, divizie a constructorului auto german Volkswagen, planuieste sa aloce 70% din suma totala de investitii, adica 16,8 miliarde de euro, pentru productia unor modele noi, cum ar fi vehiculul utilitar sport Q1.

De altfel, Audi intentioneaza sa creasca numarul de modele din portofoliu de la 50, cate are in prezent, la 60 pana in 2020.

Audi ocupa locul al doilea in clasamentul producatorilor de masini de lux la nivel mondial, dupa BMW si are ca obiectiv devansarea competitorului sau pana in 2020. De altfel, Audi a redus diferenta fata de BMW in ceea ce priveste vanzarile in primele 11 luni ale anului.

Decalajul dintre livrarile din primele 11 luni ale BMW si Audi a scazut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 43.000 de unitati, de la 54.000 de unitati. BMW a vandut 1,63 milioane de automobile, iar Audi 1,59 milioane de masini in intervalul ianuarie-noiembrie.

Audi estimeaza ca vanzarile din acest an vor depasi cifra record de 1,7 milioane de unitati.

Cresterea bugetului pentru investitii la divizia Audi reprezinta o parte din programul de investitii al Volkswagen, in valoare totala de 85,6 miliarde de euro, prin care producatorul german incearca sa devanseze Toyota, lider al vanzarilor auto la nivel global.