"In pofida investitiilor majore din perioada urmatoare, vrem sa ramanem in intervalul tinta privind profitabilitatea, cu o marja operationala de 8-10% in acest an", a declarat directorul financiar al Audi, Axel Strotbek, citat de Wall Street Journal, transmite Mediafax.

Audi a raportat profit net in scadere cu 7,7% anul trecut, la 4 miliarde de euro, reprezentand o marja operationala de 10,1%. Vanzarile globale au urcat anul trecut cu 2,3%, la 49,9 miliarde de euro. 

Perspectiva mixta a celui de-al doilea mare producator de masini de lux din Germania, dupa BMW, vine in contextul precautiei investitorilor privind forta recuperarii economice din Europa.

Industria se confrunta cu incertitudini si in privinta crizei din Ucraina, precum si cu costuri mai ridicate pentru respectarea noilor restrictii europene privind emisiile de gaze cu efect de sera. 

Cu exceptia unei noi versiuni a modelului sport TT, producatorul auto nu are programata nicio lansare importanta in acest an.

La sfarsitul anului trecut, Audi a anuntat planuri pentru investitii de 22 de miliarde de euro pana in 2018, pentru a extinde productia din afara Germaniei si pentru dezvoltarea de noi modele.