Rent4Ring este o companie de inchiriat masini pentru cei care vor sa se cronometreze in tururi pe Nurburgring (celebrul circuit public din Germania). Pe langa datele care fac o reclama involuntara unui Suzuki Swift, rent-a-car-ul german vrea sa previna cumparatorii de masini care au fost scoase din uz de catre serviciile de inchiriere.

Aceste masini sunt, in primul rand, conduse de foarte multi soferi, iar stilurile diverse de condus afecteaza functionarea masinii intr-un regim normal. Totodata, nu toti conducatorii merg bine cu masinile, asa ca riscul ca masinile astea sa fi fost pe mana unor soferi incepatori sau nepriceputi este foarte mare.

Iata cum arata jurnalul acestui Suzuki Sift Sport inchiriat de Rent4Ring celor care au fost cu el pe Nurburgring.

Masina are 500.000 de km si a fost condusa de 460 de oameni. Unul dintre ei a reusit sa-i “intepeneasca” turometrul la 8.761 rpm – practice, un record. 600 de ore a fost condusa masina intr-un regim solicitant, iar vitezele s-au schimbat de 168.000 de ori. Motorul, inima unei masini, s-a invartit de 180.000.000 de ori.

Desi are 500.000 de km facuti in regim sport intens, kit-ul ambreiaj a fost inlocuit de numai doua ori. Placutele de frana de pe fata au fost inlocuite de 13 ori (26 de buc. in total), lichidul de frana s-a completat de 3 ori si au fost schimbate 56 de seturi de cauciucuri. Swift-ul R a consumat 50.000 de litri de benzina la un consum mediu de 14%.

Rent4Ring a mai spus ca masina nu s-a stricat niciodata, iar testerul arata ca motorul are in continuare 133 de cai (puterea constructiva). Acest Suzuki Swift R a fost cumparat oficial de unul din clientii Rent4Ring si dupa inca un forcing de cateva zeci de mii de km va fi trimisa la cimitirul de masini.