COTY Europe (Car of the Year) se acorda cu o zi-doua inaintea deschiderii Salonului Auto de la Geneva (martie).   

Aproape 60 de jurnalisti auto din SUA si Canada au ales anul acesta VW Golf -  masina anului.

Cel mai bun pickup (segment prioritar in SUA) in 2015 este Ford F-150.  

Este al 22-lea an in care jurnalistii (presa scrisa/online/tv si radio) acorda premiile "Masina Anului" pentru Canada si SUA.  

Criteriile de alegere sunt inovatia, confortul, design-ul, siguranta, manevrabilitatea, satisfactia soferului si raportul pret/calitate. Este un algortim care tine cont practic de cele mai importante lucruri pentru producator si client. 


In finala "mica" au intrat Ford Mustang, Hyundai Genesis si VW Golf. Masina nemteasca a scos 256 de puncte, Mustang – 204, iar Hyundai Genesis numai 110.  

Este a doua oara in istoria premiilor cand Volkswagen castiga la americani. Prima oara a fost in 2009, cu Beetle. Golf a mai intrat in finala, in 2010, dar a pierdut Vs. Ford Fusion Hybrid.  

In finala "mare" au fost Chevrolet Colorado, Ford F-150 si Lincoln MKC. Ford a castigat cu 297 de puncte, la aproape 100 distanta de Chevrolet si la 220 diferenta de Lincoln.   

In 2014, masina anului a fost Chevrolet la ambele categorii (Corvette Stingray si Silverado).  

In cei 22 de ani de acordare a premiilor, masinile americane au castigat de 12 ori, cele japoneze de trei ori, iar europenii si coreenii (numai Hyundai) au cate cinci, respectiv doua titluri "Masina Anului".   La pickup-uri nu au castigat doar americanii, asa cum si-ar fi imaginat oricine. Japonezii au luat si ei de patru ori titlul, iar europenii, de trei.