"Rezultatul tehnic net al companiei (din activitatea de subscriere - n.r.) s-a imbunatatit semnificativ, cu peste 50% comparativ cu 2012, si s-a bazat pe o profitabilitate mai buna a produselor clasice. Un aport important in obtinerea acestui rezultat au avut cresterea performantei pe linia CASCO si reducerea voluntara a expunerii pe RCA, cumulat cu imbunatatirea rezultatului tehnic net, precum si imbunatatirea rezultatului tehnic net pe asigurarile de proprietati", se arata intr-un comunicat remis Mediafax.

Principalele linii de asigurari care au inregistrat cresteri ale veniturilor au fost bunuri si proprietati (asigurari agricole incluse), transport, precum si sanatate si accidente.

"Pe fondul diminuarii expunerii pe linia RCA, primele subscrise totale pentru 2013 au fost insa in scadere cu 11% comparativ cu anul anterior, ajungand la 718 milioane de lei", se mai spune in comunicat.

Imbunatatirea rezultatului financiar in 2013 a avut la baza si introducerea unor programe de eficientizare a cheltuielilor, acestea scazand anul trecut cu peste 4% fata de 2012.

"Anul 2013 a reprezentat pentru Groupama Asigurari un an de tranzitie si ultimul an in care am inregistrat pierderi. Ne-am imbunatatit semnificativ profitabilitatea produselor de baza si ne-am dezvoltat pe liniile CASCO si bunuri si proprietati intr-un ritm mai accelerat decat piata. (...) Obiectivul nostru strategic in 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabila este confirmat in primul trimestru, care pentru Groupama Asigurari este unul profitabil in termeni de rezultate", a declarat directorul general al Groupama Asigurari, Francois Coste.

Potrivit datelor autoritatii de reglementare, societatea a incheiat anul 2012 cu pierderi de 87,9 milioane de lei, de la 102,2 milioane de lei in urma cu un an.

Grupul francez Groupama a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro.