"ASF a selectat societatea de avocatura Eversheds Romania pentru a reprezenta Autoritatea in procedura judiciara de solicitare a falimentului Carpatica Asig. Desemnarea societatii s-a facut in urma derularii unui proces de achizitii publice pentru servicii de consultanta juridica si de reprezentare in instanta, Eversheds Romania prezentand cea mai avantajoasa oferta prin raportare la criteriile de selectie. La licitatie au fost invitate sa participe 6 case de avocatura, oferte depunand doar 3 dintre acestea", se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit ASF, Eversheds Romania face parte din reteaua firmei de avocatura Eversheds International, care are la nivel global 55 de birouri in care activeaza peste 4.000 de avocati, oferind servicii juridice sectorului de business si financiar, public si privat.

"In Romania, societatea are o echipa care a dezvoltat proiecte in arii de practica precum: institutii si servicii financiar-bancare, insolventa, litigii si arbitraj, energie, comercial, imobiliar si dreptul muncii, combinand cunoasterea pietei locale cu accesul la specializarea, resursele si competentele uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume", se subliniaza in comunicat.

Alegerea societatii de avocatura este prima etapa a procedurilor de lichidare a societatii Carpatica Asig, careia i s-a retras autorizatia de functionare, prin Decizia ASF 1.498/27.07.2016, pe baza unui set de rapoarte care au evidentiat deteriorarea accentuata a indicatorilor financiari ai societatii, precum si starea de insolventa a acesteia.

Potentialii creditori de asigurari ai Carpatica Asig se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguratilor pentru cereri de plata si de deschidere a dosarelor de dauna, platile urmand a fi efectuate doar in urma emiterii de catre instanta a unei hotarari definitive in ceea ce priveste falimentul societatii.