Compania vizeaza sa construiasca o retea puternica de brokeri in asigurari in sistem franciza si sa ajunga in urmatorii trei ani sa acopere majoritatea regiunilor din tara si sa aiba minim 50 de birouri, se arata intr-un comunicat al Insia. Modelul Insia a fost lansat in anul 1992 in Cehia, ajungand in prezent la 1.300 specialisti si peste 250 de birouri in Cehia si Slovacia.

"Insia se lanseaza in aceasta perioada in mai multe piete pe care noi le consideram cu potential pentru acest tip de business: Polonia, Romania, Italia si Ungaria", a declarat in comunicat Louis Coomans, Managing Director al Insia Europe.

Acest concept va fi, de altfel, implementat si dezvoltat in toate tarile in care opereaza Marsh, furnizor de servicii de brokeraj in asigurari si consultanta de risc, care a intrat in actionariatul Insia in anul 2011.

"In parteneriatul nostru, putem vedea o multime de oportunitati de dezvoltare pe piata din Romania. Pe de alta parte, membrii retelei Insia vor beneficia de sprijin si de resursele vaste de pe pietele internationale", a afirmat Cristian Fugaciu, director general al Marsh Romania.

Compania a semnat deocamdata doua contracte in sistem franciza pentru primele birouri din Romania.