In primele noua luni, ING a intermediat pe bursa de la Bucuresti tranzactii de 1,589 miliarde lei, plasandu-se pe locul trei in topul brokerilor. 

"Operatiunile de brokeraj din Europa Centrala si de Est si Rusia se inchid, cu exceptia Poloniei, unde avem o prezenta solida. Evident, ramanem in zona Benelux (Olanda, Belgia, Luxembourg - n.r.), piata noastra de baza", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al ING Commercial Banking Londra, Adrian Simpson. 

Decizia afecteaza pana la 100 de angajati, cei mai multi de la Londra. In Romania si Cehia, inchiderea operatiunilor de brokeraj va viza 7-8 angajati cumulat. 

"In contextul conditiilor de piata foarte dure, ING trebuie sa se concentreze pe operatiunile cheie, cu o atentie sporita la costuri. Banca a actionat astfel incat sa ramana competitiva pe toate pietele", a spus Adrian Simpson. 

In zona finantarilor corporative, ING va modifica structura operatiunilor din Europa Centrala si de Est astfel incat noile contracte sa intre in responsabilitatea echipelor locale de specialisti, si nu de biroul de la centru, din Londra, a adaugat el. 

Banca a facut parte in 2010 din consortiul de brokeri care au intermediat listarea Fondului Proprietatea la BVB, alaturi de Raiffeisen Capital Investment si BRD Groupe Societe Generale.