Nevoia de protecție crește în toată Europa, iar la NN vrem să continuăm să devenim tot mai relevanți pentru clienții și partenerii noștri printr-o gamă extinsă de produse și servicii. De aceea, intrăm pe piața asigurărilor generale în România, ceea ce ne va permite să acoperim nevoi neadresate ale clienților. Ca prim pas, ne propunem să îi ajutăm pe români să își protejeze casele cu noua noastră asigurare de locuințe. Pe viitor, vom continua să investim în diversificarea soluțiilor noastre de protecție, oferite fie direct, fie printr-un partener”, a declarat Fabian Rupprecht, CEO International Insurance în cadrul NN Group.

Printr-un proces de vânzare adaptat contextului actual, asistat de instrumente digitale, în care toate documentele sunt accesibile online, consultanții financiari NN din toată țara oferă din această lună clienților asigurarea facultativă și obligatorie de locuință.

Ce acoperă asigurarea facultativă de locuință NN

Asigurarea facultativă de locuință NN le oferă clienților sprijinul financiar de care au nevoie în situații care le afectează locuința și pe care nu le pot preveni, venind în completarea poliței obligatorii PAD, care oferă acoperire de bază în caz de inundații, cutremure sau alunecări de teren.

Clienții își pot asigura apartamentul sau casa și instalațiile care asigură funcționarea generală a construcției, de la centrală și panouri solare până la instalațiile de alimentare cu apă sau gaz, în caz de cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii, explozii, trăsnete, furtuni și alte capricii ale naturii, dar și în caz de surprize neplăcute precum furt sau vandalism.

Sunt acoperite și anexele locuinței, precum garajul, boxa sau camera de serviciu, magazia, șopronul și chiar piscina, pentru maximum 30% din suma asigurată, și inclusiv părțile care se împart cu vecinii, cum ar fi liftul, scările sau acoperișul blocului.

Clienții pot alege, opțional, să asigure și bunurile din locuință pentru o sumă pe care ei o stabilesc și pot adăuga și o componentă pentru răspundere civilă.

Cei care nu sunt dispuși să riște niciun accident când vine vorba de casa lor au și opțiunea de protecție în caz de eventuale avarii accidentale ale sistemelor de gaze, încălzire și climatizare și de asigurare a aparatelor electrice și electrocasnice ca urmare a unor fenomene electrice.

Clienții pot beneficia de acoperire inclusiv pentru cheltuieli conexe precum cele de curățenie, transport, expertiză sau intervenție de urgență, iar pentru cazurile în care daunele nu permit reintrarea în casă, clienții beneficiază de până la 5 zile de cazare la hotel, până găsesc o chirie care va fi acoperită de asigurare timp de până la 3 luni.

Costul asigurării facultative de locuință NN depinde de valoarea locuinței și de nivelul de protecție, precum și de acoperirile opționale pe care clienții le pot alege în funcție de nevoile lor.

Datele arată că numai 17% din cele 9 de milioane de locuințe din România sunt asigurate printr-o poliță facultativă. Prin urmare, este un pas firesc pentru NN să ofere o asigurare de locuințe și să contribuie la dezvoltarea siguranței financiare a românilor, construind pe baza experienței și tradiției din segmentele de asigurări de viață și sănătate și pensii private”, a spus Gabriela Lupaș Țicu, Chief Marketing & Operations Officer al NN Asigurări de Viață.

Mai mult de 96% dintre românii adulți sunt proprietari sau locuiesc în case deținute de cineva din familie, conform celor mai recente date Eurostat la nivelul anului 2018 , peste media la nivelul Uniunii Europene (70%) și aproape dublu față de țări din vestul Europei, precum Germania (51,4%).

Cu toate acestea, doar 1,7 milioane de români au ales anul trecut să încheie o poliță obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru casa lor și doar 1,3 de milioane au optat pentru o asigurare facultativă, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară.