Aceste active ar avea o valoare de peste două miliarde euro şi sunt concentrate în Polonia, Cehia, Ungaria şi România, au declarat sursele citate de Bloomberg, precizând că discuţiile sunt într-un stadiu preliminar şi există posibilitatea ca o tranzacţie să nu se concretizeze.

Generali a semnalat anterior că este dispus la achiziţii pentru a intra pe noi pieţe şi de asemenea este interesat de oportunităţi în Europa Centrală şi de Est. Expansiunea în regiunea CEE este unul din pilonii strategiei directorului general Philippe Donnet, în contextul în care fuziunile şi achiziţiile modifică peisajul în industria asigurărilor.

"Creşterea externă în regiunea Europa Centrală şi de Est este logică pentru că această regiune este bijuteria din coroana Generali. Grupul italian are suficiente resurse interne pentru a finanţa o posibilă tranzacţie de asemenea magnitudine", a declarat Gian Luca Ferrari, analist la Mediobanca SpA.

În 2012, MetLife a convenit să preia operaţiunile de asigurări de viaţă ale Aviva din Cehia şi Ungaria precum şi operaţiunile de asigurări de viaţă şi pensii ale Aviva din România.

Parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume, Metropolitan Life îşi desfăşoară activitatea de peste 18 ani în România. În prezent, Metropolitan Life deserveşte două milioane de clienţi care beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private, având o echipa de 170 de angajaţi şi 500 de agenţi.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.