Publicatia La Stampa a anuntat sambata ca banca italiana Intesa studiaza o posibila investitie in Generali, care ar putea fi parte a unui acord cu Allianz, cea mai mare companie de asigurari din Europa. Conform acordului, Allianz ar putea prelua unele active de la rivala sa italiana.

Reprezentantii Intesa Sanpaolo si ai Allianz nu au comentat informatia.

Luni dimineata, actiunile Generali au urcat cu 5,1%, la 14,42 euro, dupa ce in primele minute de la deschiderea Bursei de la Milano au atins 14,68 euro.

Luna aceasta, directorul general al Allianz SE, Oliver Baete, declara ca firma germana de asigurari este este interesata de achizitii majore in Statele Unite si in Europa.

Recent, Generali a anuntat ca va iesi de pe pietele mai putin profitabile si isi va reduce costurile, in vederea majorarii profitului si a capitalului. Pana in 2018, Generali vrea sa realizeze economii de un miliard de euro, in urma iesirii de pe pietele mai putin atractive. De asemenea, costurile operationale pe pietele mature vor fi reduse cu 200 de milioane de euro in perioada 2016 - 2019.

Generali are 78.000 de angajati care deservesc 72 de milioane de clienti in peste 60 de tari. Generali PPF Holding, un joint-venture intre Assicurazioni Generali (51%) si PPF Group (49%), este prezent si pe piata din Romania.

Intesa Sanpaolo SpA si Allianz au o prezenta importanta pe piata din Romania.