De exemplu, la o clinica din Satu Mare ofera consultatii 10 medici din Ungaria. Unul dintre ei este Laszlo Toth. S-a hotarat sa faca acest gest dupa ce ani de zile diversi pacienti romani au batut la usa cabinetului sau din Budapesta. "Vin de patru ori pe luna. Am foarte, foarte multi pacienti din Satu Mare si nu vreau sa-i plimb pana in Ungaria", spune dr. Laszlo Toth, specialist ORL.

Tot la Satu Mare il gasim si pe doctorul Tamas Varadi, specializat in chiropraxie, o tehnica de masaj care da rezultate in cazul celor care au probleme la cloana vertebrala. "Ca sa ofer mai mult ajutor oamenilor ma gandesc ca este mai bine sa merg eu in mai multe locuri unde sunt pacienti", explica dr. Tamas Varadi.

"Noi detectam acesti medici si simplificam deplasarea si costurile pacientilor catre centrele//din strainatate", precizeaza Cosmin Ratiu, proprietar de clinica.

La Oradea dam peste medicul oftalmolog  Zian Hassan care face naveta de la Debretin. S-a nascut in Siria, dar lucreaza in Ungaria de aproape 20 de ani.

"Initial chiar nu am stiut pentru ce doctor sa optez, n-am stiut ca se poate realiza si aici in Oradea operatia", marturiseste o pacienta.

"Aveam foarte multi pacienti care veneau din Oradea sau din alta parte din Romania. Asa ca am zis ca e mai bine daca deschid aici un centru",
povesteste si dr. Zian Hassan, medic oftalmolog.

Desi tarifele sunt la jumatate fata de cele din Ungaria, specialistii sunt multumiti. Au dintr-o data foarte multi clienti care nu si-ar fi permis sa plateasca drumul si tratamentul in tara vecina.