"Numarul politelor in  vigoare emise de societatea KD Life Asigurari este de aproximativ 6400. Masura dispusa de Consiliul CSA, de redresare financiara prin administrare speciala,  nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de KD LIFE ASIGURARI, intrucat contractele de asigurare in desfasurare isi vor pastra valabilitatea si se vor derula in conditii normale", a declarat pentru incont.ro Catrinel Frincu, sefa Directiei de Comunicare a CSA.

Din verificarile privind respectarea prevederilor din planul de redresare si a activitatii societatii de asigurare, Consiliul CSA a dispus:

- modificarea deciziei nr.116/5.02.2009 in sensul inlocuirii procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare cu procedura de redresare financiara prin administrare speciala, conform legii nr. 503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare;

- numirea ca administrator special a domnului Nicolae Eugen Crisan, consilier principal al Departamentului Fond de Garantare din cadrul CSA;

- retragerea aprobarii acordate de catre CSA domnului Ian Harrocks si domnului Kevin John Phillips pentru functia de director general, respectiv director general adjunct, la societatea comerciala KD LIFE ASIGURARI. Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca cele doua persoane semnificative nu au dus la indeplinire masurile prevazute in planul de redresare.

Presedinta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, a declarat intr-un comunicat: "Masura dispusa de Consiliul CSA nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de KD LIFE ASIGURARI, intrucat contractele de asigurare in desfasurare isi vor pastra valabilitatea si se vor derula in conditii normale. Astfel, toate drepturile asiguratilor companiei sunt protejate corespunzator”.

In conformitate cu prevederile legale, impotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plangere la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data comunicarii. Plangerea nu suspenda executarea deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

La inceputul lunii februarie, salariatii companiei de asigurari de viata KD Life au fost instiintati, printr-o scrisoare semnata de unul din administratori, ca Adunarea Generala Extraordinara a decis dizolvarea companiei cu deschiderea procedurii de lichidare voluntara. Scrisoarea era semnata de Matija Senk, care, potrivit Registrului Comertului, este unul din administratorii companiei de asigurari, "in numele actionarilor KD Life Asigurari S.A.".

Potrivit unui comunicat dat publicitatii pe 2 martie, grupul sloven KD a decis declansarea procedurii de dizolvare si lichidare voluntara a companiei de asigurari KD Life, proces care va fi pus in practica de Bostina&Associates Insolvency.