Firmele de intermediere, sansa romanilor spre spitalele din strainatate VIDEO
In domeniul tratamentelor in strainatate, de care suntem tot mai interesati, au aparut firme specializate de intermediere. Misiunea lor este sa se ocupe de tot ce presupune trimiterea bolnavilor in afara tarii.
Practic, fac dosare, aranjeaza transportul sau cazarea si pun pacientii in contact cu doctorii care ar urma sa ii trateze. Totul are, desigur, si un pret.
Doamna Grama tocmai a revenit de la tratament din Germania. A fost internata cateva saptamani la un spital din Bonn, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer ovarian. Femeia a facut un imprumut ca sa se poate trata acolo, iar acum vrea banii inapoi de la statul roman. "M-a costat 18.000 de euro. Eu am facut credit 30.000 de euro, ca aveam si metastaze la plamani si sa am o sansa", explica pacienta.
Maria din Ploiesti a cerut ajutorul doctorilor dintr-o clinica din Istanbul pentru a-si trata sotul tot de cancer. Acesta a fost operat in decembrie, iar acum isi continua tratamentul cu citostatice. Au platit 12.000 de euro.
Firmele de intermediere existente ajuta pacientii sa ajunga la medici celebri din AUSTRIA, GERMANIA, ELVETIA, TURCIA si STATELE UNITE. In functie de spitalul ales, o consultatie porneste de la 80 de euro, iar o operatie de ginecologie de la 4.000 de euro. Cele mai costisitoare sunt curele cu cistostatice, 18.000 de euro.
Cei care vor sa-si faca doar o evaluare a sanatatii pot alege pachete in care este inclusa cazarea la hotelurile clinicilor si transportul. Un set complet de analize standard si investigatii in spitale din Turcia si Elvetia costa 2.000 de euro.
Firmele care intermediaza plecarile romanilor primesc bani si de la clinicile de afara, pentru promovare in Romania. In jur de 3.000 de euro, la doua luni.
O parte dintre aceste tratamente facute in strainatate pot fi decontate ulterior in Romania. Anul acesta, 600 de asigurati si-au cerut banii de la Casa pentru ingrijiri primite in spitalele din Uniunea Europeana.
Pe acelasi subiect: