EVA este primul chatbot din România care ajută clienții existenți și potențiali să decidă asupra poliței de sănătate pe care o doresc – internă sau internațională și la ce costuri. În mai puțin de 60 de secunde de la interacțiunea cu EVA, clientul primește în chat si pe email oferta de sănătate, personalizată pe nevoile sale. 

”EVA este prietena oamenilor preocupați de sănătatea lor, care doresc să se informeze rapid cu privire la opțiunile și costurile unei polițe de sănătate în România dar și străinătate. Este primul consultant virtual care furnizează soluții personalizate, fără a fi necesară o interacțiune umană”, a declarat Alexandra Elena Durbacă, director executiv Leader Team Broker.

Potrivit directorului executiv al companiei, EVA poate fi accesată de orice persoană fizică din România care dorește să se informeze cu privire la termenii și condițiile unei polițe de asigurare de sănătate sau dorește să compare costurile și beneficiile unei polițe de asigurare cu cele oferite de asigurarea clasică de sănătate. Procedura de interogare a EVEI este facilă, clientul putând intra în dialog cu consultantul virtual atât prin intermediul website-ului companiei, www.leaderteam.ro cât și de pe pagina de Facebook a companiei.

EVA pune la dispoziția clientului, în cadrul proiectului pilot ce va fi derulat de companie în lunile următoare, două polițe de asigurare de sănătate oferite de două dintre companiile de asigurare partenere Leader Team Broker. Clienții care vor fi interesați de o poliță de asigurare internațională vor primi, cu ajutorul EVEI, polița AXA iar cei interesați de o poliță cu acoperire națională o ofertă Signal Iduna. Ofertele vor fi diversificate pe măsură ce și alți asigurători care oferă produse de asigurare vor fi de acord să se înroleze în proiect.

În mai puțin de 60 de secunde de la completarea online a chestionarului, EVA transmite clientului, pe email sau direct în fereastra conversațională, oferta fermă care poate fi transformată în contract în mai puțin de 24 de ore. Pentru finalizarea contractului, un consultant Leader Team Broker va efectua cu clientul procedura de ”underwritting medical” (verificare a unor posibile afecțiuni preexistente). Polița are valabilitate un an de zile, plata poate să fie trimestriala sau anuală, dar poate fi prelungită la cererea clientului, de asemenea exclusiv în variantă electronică (pe email). În cazul plății anuale a poliței de asigurare de sănătate, clientul beneficiază de discount.

”EVA este primul consultant virtual pentru asigurările de sănătate din România, cea mai potrivită soluție pentru momentul prezent și cel viitor în condițiile creșterii interesului persoanelor fizice pentru produsele de sănătate. În același timp, EVA este parte din strategia de business pe care noi, Leader Team Broker, am adoptat-o în ultimii ani, punând accent pe produse și soluții noi, inovatoare pentru piața din România. Dacă EVA se va dovedi o soluție pe care românii o vor îmbrățișa, nu excludem posibilitatea de a lansa astfel de asistenți virtuali și pentru alte categorii de produse și servicii din portofoliul nostru”, a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Reprezentantul companiei consideră că principalul beneficiu pentru client este economia de timp și posibilitatea de a accesa produsul fără nici un fel de interacțiune fizică. EVA reduce de cel puțin 1000 de ori timpul de ofertare pentru o poliță de sănătate, internă sau internațională și permite clientului să beneficieze de asigurare în doar 24 de ore de la data încheierii poliței.

Compania se așteaptă ca interacțiunea cu EVA să genereze o rată de conversie de până la 50%, peste nivelul actual iar în primul an de la lansare, volumul polițelor încheiate cu ajutorul consultantului virtual în asigurările de sănătate să fie de 150. Pentru primele trei luni, Leader Team Broker se așteaptă ca EVA să genereze cel puțin 200 de oferte pentru persoane interesate de polițele de sănătate.

Fondată în anul 2006 de antreprenorul Răzvan Rusu, Leader Team Broker este o companie de brokeraj în asigurări cu peste 14 ani experiență în managementul riscului și asigurări. Compania numără în prezent 40 de angajați și parteneri, care oferă servicii de brokeraj atât în Bucuresti cât și la nivel național prin birourile existente în Bucuresti, Sibiu, Brașov, Deva, Oradea și Bacău.