In schimb, numarul persoanelor care si-au pierdut viata in urma unor dezastre s-a injumatatit pana la 6.000 in primele sase luni.

Industria globala de asigurari a acoperit 44% din pierderile provocate de dezastre, sau 31 de miliarde de dolari, putin peste media din ultimii 10 ani de 30 de miliarde de dolari, chiar daca pierderile economice totale provocate de catastrofele naturale sau cele provocate de mana omului a scazut mult sub media de 110 miliarde de dolari.

Swiss Re precizeaza ca furtunile devastatoare din SUA si Europa au fost cele mai costisitoare evenimente pentru asiguratori in perioada ianaurie-iunie. Trei furtuni din SUA i-au cost pe asiguratori peste sapte miliarde de dolari in timp ce pierderile suportate de asiguratori in urma furtunilor si inundatiilor din Europa s-au ridicat la 2,8 miliarde de dolari.

Desi cresterea costurilor provocate de catastrofe poate duce la majorarea preturilor de catre companiile de reasigurari, luna trecuta directorul financiar de la Swiss Re a apreciat ca pierderile din prima jumatate a acestui an nu ar urma sa aiba un impact semnificativ din cauza concurentei acerbe din industrie.