• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O noua furtuna de zapada afecteaza Washingtonul, dupa ce a traversat sud-estul SUA

O noua furtuna de zapada afecteaza Washingtonul, dupa ce a traversat sud-estul SUA

O noua furtuna de zapada, anuntata ca una dintre cele mai importante din aceasta iarna, a inceput la Washington miercuri seara, dupa ce a traversat sud-estul tarii, privand de electricitate sute de mii de locuinte americane, relateaza AFP.

Stratul de zapada ar putea atinge 30 de centimetri joi, potrivit meteorologilor de la The Washington Post, care transmit prin mesaje postate pe Twitter, pe contul @capitalweather, evolutia situatiei.
 
Scolile din capitala, la fel ca cele din statul vecin Maryland, sunt inchise joi. O serie de audieri prevazute joi in Senat au fost anulate.
 
Presedintele american Barack Obama a declarat miercuri stare de urgenta in 45 de comitate din Georgia si in South Carolina, doua state din sud-est, o decizie care permite serviciilor federale insarcinate cu situatiile de urgenta sa opereze.
 
In aceste state, unde ninsori importante au antrenat dificultati pe autrostrazi, cel putin 370.000 de locuinte nu aveau electricitate, miercuri seara, potrivit unui bilant efectuat de AFP la trei companii locale.
 
Furtuna de zapada, care ar putea sa fie, potrivit serviciilor meteorologice, cea mai importanta inregistrata in aceasta iarna deja "bogata" in evenimente similare, a inceput sa-si faca resimtite efectele in noaptea de marti spre miercuri, in sud-estul tarii, si urmeaza sa avanseze catre nord.
 
In urma cu doua saptamani, Georgia a fost afectata, deja, de o furtuna puternica, iar reactia autoritatilor a fost puternic criticata, dupa ce sute de elevi au fost nevoiti sa doarma in scoli, din cauza blocarii drumurilor.
 
Vremea rea inregistrata saptamana aceasta in Statele Unite a antrenat anularea a aproape 7.000 de zboruri in intreaga tara, iar site-ul specializat flightaware.com anunta anularea a peste 4.100 de zboruri joi.
 
Alerte de tornade au fost lansate in Florida, din cauza intalnirii acestui aer glacial cu cel de la tropice, potrivit The Weather Channel.

13 februarie 2014 08:46
Modifică setările cookies