Pe primul loc se afla bucurestenii, cu aproape 200 mii de polite active, dar si in mediul rural oamenii s-au grabit sa incheie asigurari, dupa ultimele cutremure si inundatii. Multi se plang, insa, ca sunt nevoiti sa plateasca o polita pentru 20.000 euro, desi casele lor valoreaza mai putin.

Multe case din comuna Slobozia Conachi din judetul Galati au fost inundate in anii trecuti si cand a venit momentul despagubirilor, unele societati nu au platit sumele asigurate, ci au negociat ca la piata, spun oamenii. 

"A venit si mi-a oferit suma de patru mii de lei. Mi-a spus "negociabil". Dupa un timp mi-a spus ca, pentru mine, asa, ar fi un patru mii cinci sute de lei. Un domn de acolo mi-a spus ca toata paguba care s-a produs in urma inundatiilor costa in jur de 53 de milioane”, spune un sinistrat.

Societatile specializate au asigurat casele pentru o polita minima obligatorie de zece mii de euro, indiferent daca aceste constructii sunt din beton sau din chirpici si valoreaza mai putin.

Chiar si asa, anul acesta avem un record de polite. Daca la inceputul lui 2013 erau 750 mii de cladiri asigurate, in 2014 au ajuns la un milion. Atentie, nu se fac asigurari pentru locuintele cu risc seismic, asa numitele cladiri cu bulina rosie. Numai in Bucuresti sunt aproape 400 de imobile care se afla in aceasta situatie.

Cel mai mult a crescut numarul caselor asigurate in Bucuresti. Urmeaza Prahova, Constanta, Timis, Iasi, Galati si Suceava.