Totodata, institutia a aprobat promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit Legii 85/2014 si a respins proiectul de achizitie prezentat de societatea BBP Bandenia PLC in vederea dobandirii, in mod direct, a unei participatii calificate din capitalul social al Forte Asigurari Reasigurari S.A.

In luna noiembrie a anului trecut, ASF anunta ca Forte Asigurari se afla printre cei cinci asiguratori care nu indeplinesc cerintele minime de solvabilitate in vigoare, conform regimului de supraveghere Solvency I. Ulterior, in luna aprilie a acestui an, ASF avertiza ca Forte Asigurari Reasigurari si LIG Insurance nu au realizat, pana la termenul limita de 31 martie 2016, masurile asumate prin planurile transmise in urma exercitiilor de evaluare a activelor si pasivelor companiilor din domeniu, derulare de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in prima jumatate a anului 2015.

Pe de alta parte, Consiliul ASF a aprobat, marti, solicitarea societatii ERGO Austria International AG de prelungire a termenului de finalizare a achizitiei societatii Credit Europe Asigurari - Reasigurari S.A.

Institutia a aprobat, de asemenea, rezultatele controlului periodic efectuat la SSIF Ieba Trust S.A.si la BRD-Groupe Societe Generale S.A. in calitate de depozitar al unor fonduri de investitii si retragerea, la cerere, a autorizatiei de functionare in cazul unor brokeri.

Totodata, a fost avizata propunerea legislativa privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule, in vederea transmiterii unui punct de vedere Senatului si Guvernului Romaniei.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital.