Potrivit sursei citate, în cazul poliţelor în vigoare, acoperirea va fi extinsă fără niciun cost suplimentar pentru clienţii care deţin o asigurare pentru călătorie unică în scop turistic sau o asigurare pentru călătorii multiple.

"Poliţele de călătorie emise de Allianz-Ţiriac vor acoperi cheltuielile medicale şi de repatriere aferente îmbolnăvirii cu COVID-19, iar pentru clienţii care aleg clauza storno vor fi acoperite şi cheltuielile aferente anulării sau întreruperii călătoriei. Excepţie fac călătoriile în SUA şi Canada, precum şi cele în ţări aflate în stare de urgenţă în ziua anterioară intrării în vigoare a fiecărui risc asigurat. Riscul este însă acoperit dacă starea de urgenţă este declarată atunci când asiguratul este deja în ţara de destinaţie", se menţionează în comunicat.

Totodată, Allianz-Ţiriac a decis să elimine restricţiile de vârstă la încheierea poliţelor de călătorie clasice, care au drept scop protecţia în cazul unei călătorii unice.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări şi cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand.