Tranzacţia prin care Aegon vinde produsele de asigurări, de pensii şi afacerile din domeniul gestionării de active deţinute de Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2021, a informat compania olandeză.

"Această tranzacţia va simplifica structura companiei şi va întări bilanţul", a afirmat directorul general al Aegon, Lard Friese, potrivit Agerpres.

Acesta a fost numit în martie şi se luptă în prezent cu o scădere a preţului acţiunilor companiei, care au pierdut aproape 25% din valoare în acest an.

Lard Friese anunţa în august că va urma o revizuire a operaţiunilor companiei pe unele din cele 20 de pieţe unde operează, ca parte a eforturilor de prezervare a capitalului.

Şi Bloomberg a anunţat sâmbătă, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că printre companiile interesate de operaţiunile Aegon din Europa Centrală şi de Est se află KBC Group NV din Belgia, NN Group NV din Olanda şi Vienna Insurance Group AG din Austria.

În urma tranzacţiei, Aegon se alătură rivalilor AXA SA şi Aviva Plc în renunţarea la afacerile secundare. În luna octombrie a acestui an grupul austriac Uniqa Insurance Group AG a finalizat preluarea afacerilor din Europa de Est ale AXA SA pentru un miliard de euro.

La rândul său, directorul general de la Aviva, Amanda Blanc a declarat zilele trecute că firma a început să evalueze opţiunile pentru afacerile sale din mai multe ţări, inclusiv din Polonia.