Acordul de preluare a companiei AXA Life Insurance SA (AXA Asigurari de Viata) a fost semnat pe data de 3 august 2016, iar tranzactia este conditionata de aprobarea autoritatilor locale.

AXA Asigurari de Viata a inregistrat venituri brute din prime de peste 4,5 milioane euro in 2015, in principal din politele de asigurari de viata traditionale.

"Piata asigurarilor de viata din Romania a crescut cu 11% in 2015. Si BCR Asigurari de Viata, companie din grupul VIG si al doilea mare jucator pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu o cota de piata de 14,4%, a inregistrat o crestere semnificativa anul trecut", a precizat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Potrivit lui Stadler, perspectivele de crestere economica pentru Romania sunt de asemenea promitatoare.

"Partial datorita avansului rapid al consumului privat, expertii anticipeaza ca PIB-ul se va majora cu peste 4% in acest an. Estimarile privind cresterea economica in 2017 si 2018 se situeaza in jurul a 3,5%", spune Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are aproximativ 23.000 de angajati si isi desfasoara activitatea intr-o regiune cu 180 de milioane de locuitori.