Hackeri au inceput sa posteze online, inca de joi seara, copii ale unor mesaje (imagini si inregistrari video) provenind de la terte aplicatii Snapchat.

Aproape jumatate dintre utilizatorii Snapchat au varsta sub 17 ani, provocand ingrijorari cu privire la posibilitatea ca imagini cu caracter sexual ale acestori minori sa fie publicate pe Internet, putand fi asociate pedofiliei.

Snapchat a dat asigurari vineri, intr-un comunicat, ca serverele sale nu au fost piratate si nici cele aflate la originea scurgerii.

Utilizatorii Snapchat sunt "victime" ale utilizarii unor aplicatii externe care permit trimiterea sau primirea unor "snaps", o practica interzisa de catre firma cu sediul in California (vest).

O aplicatie pentru telefonul mobil, utlizata pentru trimiterea unor fotografii sau inregistrari video catre Snapchat, a colectat copii ale acestor trimiteri, de mai multi ani, ceea ce le-a permis hackerilor sa constituie o biblioteca, potrivit site-ului Business Insider.

Forumul anonim 4chan a descarcat aceste mesaje si este pe cale sa constituie online un sistem de arhive care pot fi consultate, potrivit Business Insider.

Snapchat este foarte popular in special printre adolescenti, de la lansarea serviciului in septembrie 2011. Creat de catre studenti de la Universitatea Stanford, serviciul permite mesajelor sa dispara aproape imediat dupa ce au fost vazute.