Soferii care au aceasta aplicatie instalata pot vedea pe harta, in timp ce merg, niste puncte rosii, care reprezinta craterele din asfalt.

Gropometru a fost lansat de putin timp pe Android si urmeaza in curand si varianta pentru iPhone. Deja programatorii au pe harta mii de gropi, de toate marimile, pe drumurile din intreaga tara.

Alin a avut ideea sa faca o aplicatie pentru gropi, dupa o experienta interesanta: "Am observat o domnisoara frumusica pe alee. Ei bine, groapa care m-a trezit la realitate mi-a spus trei lucruri: unul ca as face bine sa franez, sa nu intru in masina din fata, ca am o prietena acasa si ca am probleme le suspensie".

Aplicatia se foloseste de accelerometru, un senzor care se regaseste zilele acestea pe toate smartphone-urile. El este cel care simte osciliatiile si miscarile bruste si le noteaza pe harta din aplicatie. Apoi, cei care vin din urma pot vedea unde sunt gropi.

Alin Chichan: "Daca zece soferi trec pe acelasi traseu si nu o sa mai ia acea groapa, putem sa determinam ca acolo s-a reparat".

Cei de la service-uri si vulcanizari nu sunt chiar incantati de inventia tinerilor.

Daca, intr-un scenariu nefericit, o groapa poate duce la accident, e bine sa aveti instalat pe smartphone aplicatia "Lectia de prim-ajutor".

Tot accelerometrul telefonului va poate spune, cu ajutorul unei alte aplicatii folosite in strainatate de incepatori, cat de bine sau prost conduceti, in functie de cat de brusc franati, accelerati sau virati, iar la sfarsitul calatoriei primiti o nota.