Windows 8.1 nu da dovada pe hartie de mari schimbari. Iconurile cu aplicatii au ramas la locul lor, iar butonul de Start a revenit, insa nu chiar in forma pe care o stiam pana acum.

In schimb, cei care au apucat sa testeze ultima versiune a sistemului de operare spun ca abia cand lucrezi efectiv cu el realizezi imbunatatirile aduse.

Butonul de Start este bine-venit, pentru ca aduce la indemana toate scurtaturile utile, fara a le mai ascunde prin meniuri complicate. 

Apoi, functia “snap view” permite utilizarea concomitenta a pana la opt aplicatii, insemnand ca acestea pot fi vizualizate in acelasi timp pe ecran (in Windows 8 se puteau urmari doar doua).

Modificarile vizeaza si cautarea pe Bing, precum si faptul ca acum se poate raspunde unui apel pe Skype in mod direct, chiar daca PC-ul este blocat.

Dar de departe cel mai mare atu al producatorului IT il reprezinta posibilitatea de imprimare 3D. Potrivit Shanen Boettcher, managerul general al Microsoft Startup Business Group, setarea se face foarte usor, la fel ca in cazul imprimantelor clasice, in format 2D. 

Imprimantele 3D vor functiona pe principiul plug-and-play (n.red.: vor putea fi folosite imediat dupa conectarea la calculator). Kitul de software a fost deja trimis dezvoltatorilor, asa ca acum producatorii de hardware trebuie sa se ocupe de partea lor si sa il implementeze”, a declarat Boettcher, intr-un interviu acordat site-ului venturebeat.com.

Conform reprezentantilor Microsoft, atata timp cat dezvoltatorii de hardware si software vor reusi sa livreze la timp componentele, inainte de lansarea oficiala a Windows 8.1, ce va avea loc mai tarziu in acest an, orice persoana cu o imprimanta 3D va putea sa isi creeze propriile modele, din confortul locuintei personale.