Dupa ce a adoptat mai multe masuri pentru a "camufla" continuturile pornografice, Vine a decis sa le elimine total.

Compania a actualizat conditiile de utilizare a platformei, interzicand toate continuturile sexuale explicite. 

"Dupa ce am remarcat o crestere si o evolutie a comunitatii si creativitatii voastre, suntem de parere ca un mic procent din videoclipuri deranjeaza comunitatea", se arata intr-un mesaj publicat pe blogul Vine. 

"Pentru peste 99% dintre utilizatorii nostri, acest lucru nu schimba nimic. Pentru restul: nu avem nicio problema cu continutul sexual explicit pe internet, preferam insa sa nu fim o sursa", se mai arata in acel mesaj. 

Twitter, care a cumparat Vine in octombrie 2012, a inclus o rubrica in sectiunea. Ajutor pentru a-si ghida utilizatorii. Aceasta indica faptul ca sunt interzise videoclipurile care prezinta acte sexuale, chiar si cu jucarii sexuale, nuditate provocatare, planuri in detaliu pe organe sexuale excitate acoperite de haine. In aceeasi rubrica sunt incluse si videoclipurile artistice si animate de gen (ca "hentai"). Sunt acceptate doar nudurile "documentare" (precum manifestatii in pielea goala), artistice (modele) si care nu sunt provocatoare (alaptare).

Utilizatorii Vine au la dispozitie o saptamana pentru a-si actualiza continuturile video. 

Vine a luat anterior o serie de masuri pentru eliminarea acestui tip de continuturi, precum interzicerea cuvintelor cheie - hashtag - sugestive si introducerea optiunii de confirmare a varstei utilizatorilor. Insa se pare ca a ajuns la concluzia ca eliminarea totala a acestui tip de continuturi este cea mai buna metoda de rezolvare a acestei probleme. 

Utilizatorii care nu respecta noua politica a site-ului se vor confrunta cu suspendarea temporara, chiar permanenta a contului.