In magazinele din Capitala, oamenii isi refac proviziile de alimente. Cei mai multi cumpara fructe, legume, lapte si carne proaspatala. Se golesc insa rand pe rand, si rafturile de conserve, faina sau mezeluri.

"Asta ar fi pentru o saptamana. Nu mai ies din casa ca sunt batrana si e vremea rea."

"Imi ajung pentru vreo doua saptamani. Toata lumea a innebunit ca vine ninsoarea."

"De asta si facem. Sa nu mai iesim din casa. Sa aiba copiii."

Si farmaciile s-au aglomerat. Mihaela, de pilda, a venit sa-si refaca stocul de medicamente pentru raceala si gripa. "Dati-mi cinci tablete. Amoxicilina de 500. Noi luam sa fie in casa. Sa avem cutiuta cu de toate", spune Mihaela Caracas.

Doamna Florica a ramas fara tratament din pricina viscolului, iar acum vrea sa cumpere mai multe pastile, sa aiba pana la primavara.

In unele farmacii si vanzarile de fase medicale si alte materiale sanitare de prim ajutor s-au dublat in ultimele doua saptamani.

Si, in timp ce unii si-au umplut camara si frigiderul, altii au mers la raionul de electrocasnice. Vor sa-si cumpere aeroterme si calorifere electrice, pentru c-au tremurat in case de cand a venit gerul. "Pe timpul serii, incalzirea din casa mea nu mai face fata. Mai bag asta in priza doua-trei ore ca am si copil mic", vine explicatia.

Acum doua saptamani, in depozitul acestui magazin erau peste 60 de produse de incalzire. De atunci si pana acum, vanzarile au explodat. Acum mai sunt pe stoc doar cinci calorifere electrice. "Aici erau calorifere. Mai aveam o aeroterma. Jos mai erau si altele dar s-au vandut toate", marturiseste vanzatorul. "De cand a venit frigul am dat 100 de produse de incalzire pe zi. Vanzarile au crescut cu 60%", adauga el.

La nivelul aceluiasi lant de magazine, de cand a fost emis primul cod galben de ninsori si pana acum s-au vandut 1.400 de calorifere si aeroterme.