Prezent la conferinta nationala cu tema "Ferma de familie - nucleu al agriculturii durabile", Ponta a aratat ca reducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la paine, desi cu un inceput dificil si pierderi la incasari, s-a dovedit in cele din urma o decizie corecta, deoarece, potrivit premierului, a condus la mai putina evaziune fiscala si chiar la venituri suplimentare la buget.

Prim-ministrul a adaugat ca reducerea TVA este baza de plecare pentru introducerea unei masuri similare in cazul altor produse sau domenii in care evaziunea fiscala a ajuns "un mijloc de supravietuire".

"Aceasta este baza de la care putem pleca petru reducerea TVA la alte produse: la produsele bio, la produsele de carne, la fructe si legume, adica acolo unde evaziunea fiscala nu este doar efectul unei dorinte de imbogatire, ci este, la un moment dat, un mijloc de supravietuire, ceea ce cred ca trebuie sa indreptam in perioada imediat urmatoare", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Contantin: Romania este pe antepenultimul loc in Europa dupa marimea medie a fermelor

Dimensiunea medie a unei ferme in Romania este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc in Europa, iar potentialul agriculturii romanesti poate fi pus cel mai bine in valoare prin comasare, a declarat miercuri intr-o conferinta ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Constantin a afirmat ca Romania s-a clasat anul trecut pe primul loc in Europa la productia de floarea-soarelui, pe locul doi la productia de porumb si pe locul cinci la productia de grau.

"Exista premise ca si in acest an vom fi pe locurile fruntase. Am reusit aceste performante in conditiile in care, din pacate, Romania este pe ultimele locuri din punct de vedere al dimensiunii medii al exploatatiei. Dimensiunea medie este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc la nivel european", a mai spus ministrul.

El crede ca daca statul va reusi sa stimuleze aceasta comasare, s-ar pune si mai bine in valoare potentialul agriculturii romanesti.