Ca sa fiscalizeze munca la negru si sa apara in evidente inclusiv zilierii, alesii de la UDMR au venit cu o astfel de solutie. Sunt, insa, obligatorii doua lucruri: fermierul sa fie cinstit si sa aiba un telefon mobil.

In curand cei care au pamanturi de lucrat si vor tocmi oameni cu ziua vor fi obligati sa dea statului 16% din suma neta rezervata fiecarui muncitor.

Guvernantii nu s-au hotarat inca daca sa mearga pe incredere si sa il puna pe angajator sa noteze intr-un carnetel cati zilieri a tocmit sau daca sa-l oblige sa trimita un SMS la Fisc si sa anunte acolo numarul de oameni chemati la coasa sau la prasila.

Toate bune si frumoase, dar, conform proiectului, cine nu va respecta aceste reguli risca si 20.000 de lei amenda. La vecinii unguri, o lege similara este deja in vigoare din august.

Ceea ce probabil nu stiu guvernantii nostri este ca multi dintre acesti oameni muncesc pentru mancare si bautura. Nu este exclus ca, de la Palatul Victoria, sa vina o decizie prin care sa impoziteze munca in natura.