"Este o criza alimentara in Romania, iar consecintele se vad, pentru ca oamenii consuma mai putin si incep sa se orienteze pe produse de mai proasta calitate. Daca nu se face nimic, in 10-20 de ani vom discuta despre o afectare profunda a starii de sanatate a populatiei, o saracie cronica", a spus liderul Blocului National Sindical dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International.

Guvernantii trebuie sa ia masuri urgente in vederea modernizarii si dezvoltarii agriculturii romanesti, sustine Costin. Acesta precizeaza ca preturile din magazine continua sa creasca pentru ca romanii cumpara tot mai multe produse alimentare de import.

„Suntem o tara care are capacitatea sa produca si sa exporte, si sa-si hraneasca foarte bine populatia, dar nu o facem, suntem un net importator de produse agricole pentru ca nu avem resurse, suntem nevoiti sa importam produse alimentare la preturi mai mari si, concomitent cu scaderea puterii de cumparare a lucratorilor din Romania, scade suma de bani alocata hranei”, a adaugat Costin. 

Liderul BNS nu este singurul care vorbeste despre o criza alimentara. Luna trecuta, si Organizatia Natiunilor Unite a lansat un avertisment sumbru legat de aceasta chestiune. ONU atragea atentia asupra faptului ca jumatate din populatia lumii este afectata de foamete si ca situatia poate degenera oricand, in violente de strada, cum s-a intamplat in cazul Algeriei sau Tunisiei.

Citeste AICI mai multe despre o posibila criza alimentara, la nivel mondial.